Femei în comedie

Netflix a ajutat la crearea unei vizibilități sporite pentru femeile din stand up, aducând show-urile de comedie în prim plan și stârnind astfel interesul publicului. Este o schimbare enormă care a deschis în sfârșit accesul spre un gen de comedie observațională spusă din perspectivă feminină.

Numite comedy specials, format care menține o linie narativă similară unui spectacol de teatru, aceste programe de entertainment au în jur de o oră de glume și comedie compactă. Pentru o pauză de destindere și de recalibrare a dispoziției, vă propunem o selecție de umor construit de unele dintre cele mai originale femei din comedie.

Iliza Schlesinger

Show-urile de comedie ale Ilizei sunt o explozie de umor asumat în legătură cu diverse etape ale vieții unei femei contemporane. În cele 3 spectacole de comedie recomandate, pe care le puteți găsi pe Netflix, există o ordine cronologică a provocărilor fiecărei vârste: ce se întâmplă în anii 20, care sunt perspectivele când te aproprii de 30 și cum navighezi viața după 30 (logodnă, căsătorie).

Pentru că baza comediei ei este chiar suma unor experiențe personale pe care le expune cu mare onestitate, Iliza reușește să ne facă să ne regăsim în foarte multe ipostaze și să râdem cu lacrimi dând din cap și spunând – „da, asta mi s-a întâmplat și mie!”

Elder Millennial

Confirmed Kills

Unveiled

Katherine Ryan

O prezență elegantă, Katherine Ryan, mamă single și realizatoare a multor emisiuni TV, este o comediantă originară din Canada care trăiește la Londra. Ea pune cap la cap diferențele dintre cultura americană/canadiană și cea englezească prin prisma propriei vieți și reușește să facă niște observații excelente care sunt în același timp fine și relevante. Perspectiva ei asupra ce înseamnă și ce presupune să fie o mamă single este extraordinară pentru că demolează foarte multe tabu-uri și oferă o imagine diferită de ce suntem obișnuite să vedem ca viață atunci când ne gândim la o mamă tânără și single.

Glitter Room

In Trouble

Ali Wong

Ali Wong a explodat ca o revelație pe scena stand up-ului internațional prin atitudinea ei plină de energie și vervă cu care a ales să vorbească despre ce înseamnă să te gândești să ai un copil, cum și ce presupune sarcina și toată această reorientare din viața unui adult. În Baby Cobra o putem vedea chiar însărcinată pe scenă și este o apariție care punctează cu fermitate că femeile pot face într-adevăr orice.

Baby Cobra

Hard Knock Wife

Tiffany Hadish

Tiffany Hadish are o poveste de viață care a pornit de la mari greutăți – mutată de colo colo în centre pentru copii și familii adoptive, Tiffany a reușit să-și croiască o carieră notabilă în stand up și să poată folosi narațiunea ei personală pentru a ne arăta că privindu-ne cu sinceritate viața, putem să depășim cele mai grele situații și să și facem haz de necaz.

Black Mitzvah

She Ready! From the Hood to Hollywood

Hannah Gadsby

Modul în care Hannah Gadsby face comedie prin text și pe scenă este cu adevărat nemai-întâlnit. Unicitatea ei stă în modul în care poate modela povestea plecând de la o mică experiență personală, aparent neinteresantă, care mai apoi se ramifică în discuții complexe despre societate, cultură și artă. Umorul ei străpunge clișeele des întâlnite din spectacole de comedie și aduce în prim plan o structură a glumelor care este elaborată și plină de nuanțe.

Nanette

Douglas

Cristela Alonso

Viața și rutina societății americane sunt văzute prin ochiul atent al Cristelei Alonso, care pune pe tapet ce înseamnă să aparții comunității latine de acolo și cum configurează această identitate realitățile trăite. și de a puncta propriile limitări dă acestui show o alură carismatică și o energie puternică.

Lower Classy

Joan Rivers

Nici o listă de recomandări de comediante nu poate fi completă fără Joan Rivers. Un simbol absolut al pionieratului pentru comedia realizată de femei (din anii 60?), Joan Rivers este cunoscută publicului mai tânăr și prin personajul critic din emisiunea The Fashion Police.

Cu o carieră absolut remarcabilă și cu o capacitate de muncă enormă, comedianta oferă o perspectivă unică asupra lucrurilor care se pot spune și a lucrurilor care nu se pot spune despre viața unei femei.

Don’t start with me

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.