De ce am lipsit?
Am acumulat absențe în ultimele luni – ne-am luat această pauză (lungă) pentru a pregăti o nouă serie de cursuri și pentru a lucra la o versiune mult îmbunătățită a site-ului nostru.
Cercetare și construit cursuri noi
În această perioadă de absență, ne-am concentrat pe zona de cercetare și muncă de elaborare pentru a putea a dezvolta formate și mai personalizate de cursuri dedicate scrisului și narațiunii personale. Plus o propunere de curs care să îmbine tarotul și scrierea creativă. Vom anunța în scurt timp și calendarul pentru această serie de cursuri noi de care suntem tare entuziasmate.
Preocupări pentru direcția de comunicare online pe social media – ce putem face?
Tot în această perioadă de distanțare față de comunicarea pe social media și în contextul celor mai noi schimbări de algoritm și mod de funcționare a rețelelor – ne-am gândit foarte mult la viitorul acestei platforme pentru ce facem noi ca pagină și proiect și cum ne găsim locul aici fără să trebuiască să ne modificăm valorile despre cum vrem să livrăm conținutul nostru. În același timp, am urmărit și direcțiile pe care le aplică pagini similare, comunități care au ca vector principal informarea asupra istoriei femeilor, a spațiului literar creat de scriitoare și de arta creată de femei și am văzut tendința de retragere din zona social media spre forme de comunicare care pot funcționa pe alte canale (mai) directe precum varianta de newsletter.
De ce? Pentru că cele mai importante cuvinte cheie pe care le folosim în postările și articolele noastre sunt legate de femei, istorie a feminismului, experiență feminină – termeni de căutare și etichetare care par să scadă vizibilitatea acelor materiale. Și în afară de asta, suntem și noi obosite vizual și mental de cantitatea imensă de reclame care sunt inserate tot mai mult în flux.
Spre comunitatea noastră
Din aceste motive, vom începe și noi în următoarea perioadă să oferim posibilitatea unei alternative pentru cele dintre voi care ne urmăresc și vor să continue să o facă – vom livra mai mult material pe acest site și vom pregăti posibilitatea de înscriere pentru un newsletter lunar care să vă poată oferi mai multe recomandări și editoriale care să merite lectura voastră.
De asemenea, ne gândim la o modalitate de a păstra legătura directă cu foste cursante sau actuale cursante care vor să primească informații legate de scriitură personală, lecturi recomandate pentru dezvoltarea propriei scrieri și materiale care să vă ajute să vă cultivați și creșteți pasiunea pentru scris. E un întreg proces de restructurare pe care îl facem pentru a putea materializa multe idei și inițiative pe care vrem să le realizăm de mult timp.
La ce se gândesc Jupânesele să facă acum?
Ne propunem să păstrăm pagina de noastră de Instagram pentru a posta același tip de conținut ca până acum – cu mențiunea că pentru luna martie vom scoate de la naftalină niște materiale pe care le-am mai discutat în trecere acum 4 ani – și anume o galerie de portrete și recomandări de lecturi dedicate scriitoarelor românce din perioada interbelică #scriitoareromânceuitate. Sunt materiale pe care le-am postat când am început proiectul Jupânesele, pe vremea când încă nu știam cum să organizăm informația cu claritate, iar de data asta vrem să putem extinde postările pe care să le publicăm și pe site ca articole de citit într-o variantă mai complexă care să poată conține și pasaje ample din cărțile citate – mai ales că în anumite cazuri sunt volume greu de găsit și vrem să vă putem oferi cât mai multe fragmente literare.
Până acum, nu am reciclat material și nu am re-postat – dar această temă a scriitoarelor românce mai puțin cunoscute este foarte apropriată de noi, fiind și spațiul de lecturi care ne-a orientat în construirea misiunii Jupâneselor – dorința de a aduna mini biografii a unor femei care ne pot inspira să ne concentrăm încrederea în noi prin cunoașterea experiențelor de viață prin care au trecut și făcând cunoștință cu opera lor în care ne putem regăsi frământările, bucuriile și năzuințele.
Vom vorbi despre Henriette Yvonne Stahl, Claudia Millian, Sanda Movilă, Ticu Archip, Sorana Gurian, Ioana Postelnicu, Lucia Demetrius and many more.
Site-ul nostru primește o viață nouă la propriu prin munca extraordinară a Alexandrei Croitoru care ne-a creat un logo (lucru la care visam de ceva ani) care povestește vizual despre noi exact și întocmai cum ne-am dorit și un site care (în sfârșit) funcționează și arată elegant, frumos, cu tot dichisul. Mai avem încă de urcat și încărcat câteva detalii și informații ca să fie totul complet, dar o luăm pas cu pas, fără să ne grăbim, așa cum v-am obișnuit – încet, dar sigur. Ca întotdeauna vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere.
Vrem să ne concentrăm cu prioritate pe creșterea casei noastre online (adică a site-ului), să putem să vă oferim mai multe articole și mai multe resurse pentru foaia noastră digitală de citit, de bucurat, de găsit.
Pentru orice gând sau idee suntem aici – ne găsiți oricând la adresa echipei jupanesele@gmail.com