Curs de inițiere în Tarot – Arcana Majoră

Vă invităm să participați la Cursul de inițiere în TarotArcana Majoră începând cu data de 5 februarie 2024, în fiecare Luni de la ora 19:00 până la ora 21:00. Cursul va avea 6 întâlniri și se va finaliza pe data de 11 martie.

Acest curs online vă aduce posibilitatea de a învăța cum să descifrați cărțile de tarot din Arcana Majoră prin interpretarea arhetipurilor de bază care conturează lecțiile de viață pe care le putem desprinde din tarot.

Despre Curs

Tarotul trasează o hartă a locului unde te afli emoțional, mental și material și cum să deschizi granițele spre teritoriile dorințelor tale.

Cărțile de tarot conțin povești și lecții de viață în arhetipurile pe care le descriu.

Astăzi, prin mișcarea de amplificare a disciplinelor de dezvoltare personală, tarotul este folosit ca o metodă activă de creștere personală, de potențare a creativității și de autocunoaștere.

Cărțile de tarot, cu ajutorul reprezentărilor simbolice din ilustrații, pot să ne dezvolte capacitatea de a face legături subtile între propria experiență și anumite lecții de viață prin care trecem. Ne putem astfel extinde înțelegerea asupra evenimentelor zilnice sau a momentelor mai dificile prin care trecem.

În cele 6 întâlniri vom studia împreună reperele principale ale Arcanei Majore și ne vom putea dezvolta latura intuitivă alături de stimularea creativității, poveștile ascunse din tarot având această capacitate de a ne trezi abilități mai puțin folosite în viața de zi cu ziTraseul de prezentare al cărților va cuprinde de fiecare dată mici teme de explorare personală, tematici la care să ne gândim pentru propria creștere personală.

Nu este nevoie să aveți cărți de tarot, vom cu un suport de curs care să vă ajute să aveți toate reperele vizuale necesare.

Ce obținem prin participarea la acest curs?

Prin participarea la acest curs veți beneficia de o perspectivă interdiciplinară asupra tarotului. Astfel, analiza atentă a acestor cărți se transformă într-un instrument pentru autodescoperirecreștere personală și dezvoltarea creativității.

Acest curs vă poate ajuta să:

  • vă dezvoltați capacitatea intuitivă
  • învățați bazele principiilor divinatorii
  • vă accesați un spațiu creativ din zona vizuală
  • meditați la ce înseamnă lecție de viață din perspectiva arhetipurilor ancestrale
  • vă extindeți o zonă de autocunoaștere
  • explorați firul narativ de înțelepciune conținut de tarot

Oferă-ți un moment săptămânal în care te poți deconecta de la ritmul intens al vieții de zi cu zi printr-o călătorie relaxantă printre simbolurile și temele arhetipale care fac lumină asupra vieții.

Numeroși artiști și oameni de cultură se folosesc de tarot pentru a-și stabili niște repere de inspirație și de stimularea creativității – un exemplu celebru în acest sens este Nikki de Saint Phalle.

Cui i se adresează?

Pentru cele interesate de creștere și dezvoltare personală printr-un tip de explorare mai profundă.

Dacă sunteți în căutarea unor noi perspective asupra modului în care vă puteți seta intențiile sau prioritiza dorințele, acest curs vă poate oferi o variantă de lucru în acest sens.

Prin învățarea fiecărei cărți de tarot din Arcana Mare vom putea accesa niște zone de vindecare a unor probleme sau limitări pe care le simțim în interiorul nostru. Acest lucru se întâmplă firesc pentru că desfășurarea cărților de tarot conține un traseu de explorare și de meditare la propria noastră viață

ARCANA MAJORĂ

Vă invit să incepem o explorare a fiecărei cărți din Arcana Mare în ordinea narativă propusă de tarot. Vom vedea împreună cum ajungem de la cartea inscripționată cu 0 – Nebunul – până la a XXI-a carte – Lumea– parcurgând un drum al cunoașterii personale și al meditației asupra sinelui.

Cărțile din Arcana Mare reprezintă lecțiile de viață la care trebuie să medităm și pe care e nevoie să le înțelegem ca teme majore în devenirea noastră personală.
Sunt 22 de cărți în această Arcană și fiecare aduce o idee importantă la care putem reflecta.

Modul în care sunt numerotate ne ajută să vedem de ce putem privi Arcana Mare ca o călătorie de dezvoltare și cunoaștere.

Ce vom face?

La fiecare curs vom învăța o serie de cărți – pentru a fixa aceste cunoștințe vom merge la esența semnificațiilor sale și a modului în care le putem ține minte prin niște mecanisme de asocieri intuitive.

În plus, fiecare curs va avea și teme practice prin care să putem orienta cunoștințele dobândite spre nevoile noastre de creștere și dezvoltare.

Astfel vom urmări semnificațiile primare și secundare ale fiecărei cărți, simbolistica profundă și care este întrebarea cheie – lecția de viață . În același timp vom vedea câte 4 variante de ilustrație și tipologie de pachet.

Pentru fiecare carte studiată, vom avea câte un exercițiu practic de dezvoltare personală care să fixeze cunoștințele dobândite și care să ne orienteze spre noi perspective de clarificare a traseului nostru în viață.

Vom explora Arcana Mare, trecând prin cele 22 de cărți care alcătuiesc povestea de viață a Nebunului – personajul principal care ne reprezintă pe noi, oamenii. Aceste cărți reprezintă lecții de viață cheie cu care fiecare dintre noi ne confruntăm la un moment dat în viață.

La acest curs, se vor folosi următoarele seturi de tarot pentru suport vizual:

Tarotul Visconti- Sforza

Tarotul Marseille

Tarotul Rider-Waite-Smith

Tarotul – „Our Tarot” – o variantă centrată pe istoria femeilor (cel din imagine).

Educator Curs: Mădălina Timofte

După terminarea studiilor de istoria artei și regie de teatru am practicat un nomadism profesional care m-a purtat într-o călătorie de explorare în locuri diverse precum: designul de accesorii, blogging-ul, arta contemporană, dramaturgie, social media, studii feministe și antreprenoriatul cultural. Chiar dacă am migrat mereu în zone variate de activitate, un lucru a rămas constant pentru mine: pasiunea de a ajuta și ghida oamenii prin intermediul educației non-formale.

Acum, după mulți ani de strâns cunoștințe interdisciplinare, m-am specializat într-un tip de coaching care folosește expresiile artistice ca metode de lucru și de creștere personală. Experiența mea aparte în mediul cultural mi-a dat o bază solidă de cunoștințe și metode pe care le aplic în programe de mentorat și cursuri online.

Cum te poți înscrie?

Înscrierile se fac pe adresa de e-mail: madalinaiuliatimofte@gmail.com

Informații legate de participare și plată

Costul pentru participarea la Cursul de inițiere în TarotArcana Majoră este de 500 lei.

❗❤️ Numai pentru această serie de cursuri aveți posibilitatea de a vă înscrie la acest curs și la cursul de Inițiere în Tarot – Arcana Minoră (mai multe informații aici) și să primiți o reducere dacă participați la ambele cursuri: astfel în loc de plata a două cursuri (1000 lei – veți putea achita doar 700 lei pentru ambele).

Plata se face după ce primiți un mail de confirmare a înscrierii care include datele necesare pentru transferul bancar. Imediat după efectuarea plății, veți primi o factură pe adresa de e-mail a dvs. și detaliile protocolului de participare (Ghidul de bune practici).

Puteți urmări cele mai noi informații despre evenimentele noastre de pe pagina noastră de instagram https://www.instagram.com/jupanesele.ro/?hl=ro

Pentru orice întrebare, curiozitate sau nelămurire vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail pentru înscrieri.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.