Curs de inițiere în Tarot – Arcana Minoră

Vă invităm să participați la Cursul de inițiere în Tarot-Arcana Minoră începând cu data de 7 februarie 2024, în fiecare Miercuri de la ora 19:00 până la ora 21:00. Cursul va avea 6 întâlniri și se va finaliza pe data de 13 martie.

Acest curs online vă aduce posibilitatea de a învăța cum să descifrați cărțile de tarot din Arcana Minoră prin intermediul unei metode practice care face legătura dintre simbolistica numerologică și cea arhetipală astfel încât să puteți pune baze solide în explorarea lecțiilor de viață și a tematicilor din tarot.

Despre Curs

Tarotul trasează o hartă a locului unde te afli emoțional, mental și material și cum să deschizi granițele spre teritoriile dorințelor tale.

Cărțile de tarot conțin povești și lecții de viață din care putem învăța cum să ne orientăm traseul de creștere personal și cum putem extrage niște instrumente valoroase de autocunoaștere.

Din experiența de a ghida cursantele în drumul de explorare al tarotului, prima observație este mereu o frică față de volumul de informație: „Cum pot ține minte 56 de cărți pe dinafară?” Tocmai pentru a veni în ajutorul acestui lucru – cursul vă propune o metodă practică și narativă care să organizeze într-un parcurs logic și ușor de reținut toate cărțile prin asocierile de semnificație, imagine și elemente care trasează narațiuni clare și pe care să le putem ține minte pentru că au sens odată explicate prin relație.

Astfel, am realizat acest nou curs care alături de Cursul de inițiere în Tarot – Arcana Majoră oferă posibilitatea unei parcurgeri complete a tuturor cărților de tarot.

În cele 6 întâlniri vom studia împreună toate cărțile Arcanei Minore prin stabilirea spațiilor de semnificație ale celor 4 suite care determină cele 4 elemente principale care ne compun viața, orizontul de valori și dorințe, cât și aspectele care ne întrunesc identitatea (spațiul personal-emoțional, sfera profesională, zona de creativitate și traiectorie în viață, cât și lumea ideilor și a gândirii care ne caracterizează pe fiecare dintre noi).

Vom lucra în trei direcții:

 • dezvoltarea bazei intuitive și fluidizarea conexiunilor pe care le putem face cu experiențele și cunoștințele pe care deja le avem
 • prezentarea și discutarea simbolurilor și semnificațiilor din interiorul fiecărei cărți
 • extinderea pe care o putem face în viața reală cu tematicile descoperite și care ne preocupă pentru a putea găsi spații de creștere, contemplare și dezvoltare.

Pornind în această călătorie de învățare veți putea să descoperiți „misterele” Arcanei Minore într-o manieră panoramică în care să puteți apoi să navigați cu ușurință prin orice carte și semnificație.

Nu este nevoie să aveți cărți de tarot, vom cu un suport de curs care să vă ajute să aveți toate reperele vizuale necesare.

Ce obținem prin participarea la acest curs?

Prin participarea la acest curs veți beneficia de o perspectivă interdiciplinară asupra tarotului. Astfel, analiza atentă a acestor cărți se transformă într-un instrument pentru autodescoperirecreștere personală și dezvoltarea creativității.

Acest curs vă poate ajuta să:

 • vă dezvoltați capacitatea intuitivă
 • învățați bazele principiilor divinatorii
 • vă accesați un spațiu creativ din zona vizuală
 • meditați la ce înseamnă lecție de viață din perspectiva arhetipurilor ancestrale
 • vă extindeți o zonă de autocunoaștere
 • explorați firul narativ de înțelepciune conținut de tarot

Oferă-ți un moment săptămânal în care te poți deconecta de la ritmul intens al vieții de zi cu zi printr-o călătorie relaxantă printre simbolurile și temele arhetipale care fac lumină asupra vieții.

Cui i se adresează?

Pentru cele interesate de creștere și dezvoltare personală printr-un tip de explorare mai profundă.

Dacă sunteți în căutarea unor noi perspective asupra modului în care vă puteți seta intențiile sau prioritiza dorințele, acest curs vă poate oferi o variantă de lucru în acest sens.

Prin învățarea fiecărei cărți de tarot din Arcana Mare vom putea accesa niște zone de vindecare a unor probleme sau limitări pe care le simțim în interiorul nostru. Acest lucru se întâmplă firesc pentru că desfășurarea cărților de tarot conține un traseu de explorare și de meditare la propria noastră viață

ARCANA MINORĂ

Cele 56 de cărți care compun Arcana Minoră cu cele patru suite (cupe, bâte, monede, spade) reprezintă partea a tarotului care ilustrează încercările care compun viața cotidiană- un univers care ne concentrează atenția asupra a cum putem face din acțiunile noastre zilnice o sursă de creștere și de înțelegere profundă a propriei noastre identități.

Dacă Arcana Majoră (22 de cărți) adună seria de arhetipuri de bază care oglindesc lecțiile de viață și „misterele mari”, Arcana Minoră face lumină asupra „misterelor mici” – cele legate de situațiile, evenimentele și alegerile pe care le facem cel mai des și de care ne ciocnim cu intensitate în lumea contemporană care ne aglomerează sentimentele, opțiunile și greutățile parcă și mai mult.

În plus, studierea Arcanei Minore aduce câteva elemente pe care le vom studia cu mai mare atenție față de Arcana Majoră – acestea fiind: o legătură strânsă cu partea numerologică și o trasare a înțelegerii funcționării simbolice ale numerelor de la 1 la 10, o contextualizare astrologică pentru fiecare suită și carte (fiecare carte din Arcana Minoră corespunde unui context de planetă-zodie care aduce lumină asupra semnificației), desfășurarea firelor narative din suite (fiecare suită are o poveste urmărită crescător prin enumerarea cărților) și o identificare a tipologiilor umane prin descifrarea semnificațiilor legate de valeți, cavaleri, regine și regi.

Ce vom face?

Astfel, în cele 6 întâlniri:

 • vom găsi împreună coordonatele de înțelegere a structurilor care guvernează descifrarea Arcanei Minore,
 • vom parcurge elementele vizuale și de simbolistică care ne ajută să găsim o rețea cât mai largă de semnificații,
 • ne vom antrena intuiția creativă
 • vom stimula abilitatea de a face conexiuni între lucruri cunoscute deja și noi informații
 • vom reflecta asupra temelor întâlnite pentru a putea să explorăm aplicarea unor lecții de viață sau trasee de înțelegere a unor problematici chiar și la nivel personal

Ca suport de studiu vom folosi Tarotul Rider-Waite-Smith.

Educator Curs: Mădălina Timofte

După terminarea studiilor de istoria artei și regie de teatru am practicat un nomadism profesional care m-a purtat într-o călătorie de explorare în locuri diverse precum: designul de accesorii, blogging-ul, arta contemporană, dramaturgie, social media, studii feministe și antreprenoriatul cultural. Chiar dacă am migrat mereu în zone variate de activitate, un lucru a rămas constant pentru mine: pasiunea de a ajuta și ghida oamenii prin intermediul educației non-formale.

Acum, după mulți ani de strâns cunoștințe interdisciplinare, m-am specializat într-un tip de coaching care folosește expresiile artistice ca metode de lucru și de creștere personală. Experiența mea aparte în mediul cultural mi-a dat o bază solidă de cunoștințe și metode pe care le aplic în programe de mentorat și cursuri online.

Cum te poți înscrie?

Înscrierile se fac pe adresa de e-mail: madalinaiuliatimofte@gmail.com

Informații legate de participare și plată

Costul pentru participarea la Cursul de inițiere în TarotArcana Minoră este de 500 lei.

❗❤️Numai pentru această serie de cursuri aveți posibilitatea de a vă înscrie la acest curs și la cursul de Inițiere în Tarot – Arcana Majoră (mai multe informații aici) și să primiți o reducere dacă participați la ambele cursuri: astfel în loc de plata a două cursuri (1000 lei – veți putea achita doar 700 lei pentru ambele).

Plata se face după ce primiți un mail de confirmare a înscrierii care include datele necesare pentru transferul bancar. Imediat după efectuarea plății, veți primi o factură pe adresa de e-mail a dvs. și detaliile protocolului de participare (Ghidul de bune practici).

Puteți urmări cele mai noi informații despre evenimentele noastre de pe pagina noastră de instagram https://www.instagram.com/jupanesele.ro/?hl=ro

Pentru orice întrebare, curiozitate sau nelămurire vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail pentru înscrieri.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.