În perioada 2 septembrie – 6 septembrie îți propun un spațiu de dialog în care să găsim împreună traiectorii sau piste posibile de dezvoltare a pasiunii tale pentru scris. Întâlnirile se stabilesc doar pe bază de înscriere și sunt gratuite.
Ce înseamnă un Open Clinic ?
Conceptul de Open Clinic este luat din universul medical – o clinică deschisă unde poți intra oricând ai nevoie și unde poți primi îngrijire pentru orice afecțiune. Acest format de întâlnire a fost adoptat în domeniul creativ și al artelor pentru a aduce un dialog centrat pe nevoile persoanei care vrea să-și folosească pasiunea pentru a-și exprima ideile sau pe sine.
Ce vreau să îți propun printr-un Open Clinic marca Jupânesele este posibilitatea de a beneficia de o întâlnire online one on one gratuită de 1 oră cu mine, Mădălina Timofte (găsești informațiile despre mine mai jos) în care să putem deschide un dialog empatic și concentrat pe nevoile tale atunci când vine vorba de scris și zona de creativitate.
Spus simplu: te poți înscrie pentru o sesiune online gratuită în care eu o să-ți ofer un context de întrebări și instrumente menite să te ajute în a-ți clarifica prioritățile în ce privește scrisul, care ar fi niște primi pași de făcut în orientarea direcției tale de lucru și care ar putea fi niște instrumente de lucru care să te ajute în acest sens.
Cui i se adresează acest Open Clinic?
Celor pasionate de scris – (orice ar însemna acest lucru pentru tine personal).
Pentru cele care vor să găsească un spațiu de îngrijire de sine prin intermediul exprimării gândurilor, emoțiilor și poveștilor.
Pentru acele femei care vor să-și găsească o zonă de introspecție care să le ofere direcție și claritate în lucrurile pe care vor să le facă.
Celor care au nevoie de un antrenament de creativitate sau de joacă cu cuvintele.
Poate scriai în școală cu mare plăcere și nu ai mai făcut asta de mult timp. Poate îți dorești de mult să scrii un text anume și încă nu ai găsit timpul, energia și direcția. Sau poate doar ai nevoie să afli ce înseamnă scrisul pentru tine și unde îl poți plasa și folosi în viața ta.
Ce o să facem în cele 60 de minute de Open Clinic?
Îți voi propune un context prin care să putem descoperi împreună care sunt dorințele și nevoile tale în legătură cu scrisul. Mai exact, voi folosi câteva metode interdisciplinare de chestionare și feedback cu care vom putea să vedem care sunt scenariile posibile de dezvoltare ale pasiunii tale pentru scris într-o activitate care să te ajute în orice zonă dorești (indiferent că este într-un mediu narativ-literar, de jurnal, de comunicare online sau de relaxare).
Vom urmări împreună următoarele aspecte:
- Istoric personal – ce înseamnă scrisul pentru tine? În ce moduri îți place să te exprimi prin scris?
- Rădăcini creative – Care sunt sursele prin care îți hrănești creativitatea? Ce te atrage, unde îți canalizezi atenția?
- Rețele de fire roșii – cum se concentrează preocupările tale în ce vrei să exprimi prin scris?
Am creat un set de întrebări de la care să pornim, dar care se ramifică și se transformă în funcție de interesele, dorințele și nevoile tale pentru a putea să ne concentrăm pe schița unui plan de acțiune – care ar fi direcții posibile pe care să le iei în considerare ca primi pași.
Din experiența cursurilor și atelierelor dedicate scriiturii personale pe care le-am ținut în ultimii 4 ani, am descoperit că fiecare cursantă are nevoie de o abordare personalizată, de tematici gândite special pentru ea și de un feedback extins care să vină în ajutorul dezvoltării ideilor și textelor pe care vrea să le înceapă și să le ducă la bun sfârșit.
Am ales o variantă în care să poți lua contact cu posibilitățile care se deschid în alegerea de a veni la cursurile de scriitură personală înainte de a te înscrie propriu-zis. În același timp, participarea la acest Open Clinic nu înseamnă în nici un caz obligativitatea de a te înscrie la oricare curs ținut de mine – nu există nici o presiune în acest sens. Dacă te pot ajuta în orice fel pentru a aduce scrisul mai aproape de tine sau de a-ți recomanda niște modalități de lucru și de posibilități de găsire a unei discipline în acest sens, o fac cu mare drag.
De ce am decis să fac aceste sesiuni gratuite?
Am lucrat și lucrez cu multe femei în cadrul cursurilor și evenimentelor pe care le organizez și ce am remarcat pe parcursul anilor este că indiferent cât de diferite suntem per total, pe toate ne unește un ritm de viață aproape epuizant, o rutină de zi cu zi în care cu greu ne găsim sau regăsim – toate rolurile pe care trebuie să le îndeplinim în viața personală și cea profesională sunt extrem de consumante și ne lasă foarte puțin spațiu pentru energie și grijă pentru noi. Activitatea de a scrie – în jurnal, într-un caiet, în notițele de pe telefon, la o poveste, etc. – este, cred eu, una dintre cele mai la îndemână resurse pe care le putem accesa pentru a avea un timp pentru noi, un loc în care ne putem exprima așa cum dorim, așa cum simțim. Acest procedeu simplu în sine, indiferent de durata lui – că sunt 5 minute pe zi sau 2 pagini de caiet la sfârșit de săptămână este un lucru mic care ne poate oferi un alt tip de conștientizare de sine, claritate și bucurie.
Așadar, am ales să ofer aceste întâlniri gratuite pentru a sprijini cu ce știu și ce pot eu mai bine femeile care își doresc să găsească o modalitate de a se îngriji, de a se relaxa și de a se centra prin intermediul scrisului.
Cred că este nevoie să ne sprijinim reciproc și să putem, când este posibil, să ne oferim una alteia din cunoștințele, resursele și timpul nostru. Îmi place să cred că Women supporting women nu este doar un hashtag de bon ton, ci un mod de a fi care ne poate crea posibilitatea unui sistem de suport și a unei comunități în care să putem fi cum suntem noi cu adevărat – cu vulnerabilități, cu limite, cu vise mari și idealiste, cu frici și anxietăți și cu dorința de a fi mai bune.
Eu cred că scrisul ne poate oferi acest spațiu de autenticitate și căldură de care avem tare nevoie.
Poți participa chiar dacă nu dorești să urmezi și un curs după acest Open Clinic, mă bucur să am șansa să te cunosc și să îți pot oferi, sper eu, câteva idei și resurse care să te ghideze în propria ta călătorie de a folosi scrisul ca busolă pentru orice vrei să faci pe viitor.
Despre mine
Educator curs: Mădălina Timofte
După terminarea studiilor de istoria artei și regie de teatru am practicat un nomadism profesional care m-a purtat într-o călătorie de explorare în locuri diverse precum: designul de accesorii, blogging-ul, arta contemporană, dramaturgia, social media, studii feministe și antreprenoriatul cultural. Chiar dacă am migrat mereu în zone variate de activitate, un lucru a rămas constant pentru mine: pasiunea de a ajuta și ghida oamenii prin intermediul educației non-formale.
Acum, după mulți ani de strâns cunoștințe interdisciplinare, m-am specializat ca educator care folosește expresiile artistice ca metode de lucru și de creștere personală. Experiența mea aparte în mediul cultural mi-a dat o bază solidă de cunoștințe și metode pe care le aplic în programe de mentorat și cursuri online.
Sunt fondatoarea proiectului Jupânesele – o platformă-comunitate care se concentrează pe recuperarea istoriilor pierdute ale femeilor care au contribuit la cultura și lumea în care trăim. Prin cercetarea dedicată istoriei femeilor și concentrarea pe zona autobiografică, mă dedic de 4 ani la crearea unor cursuri de scriere care să pună în lumină puterea pe care o are scriitura personală în modul în care ne cunoaștem, regăsim și spunem povestea.
Cum poți participa?
Dacă dorești să vezi despre ce este vorba în aceste sesiuni de one on one din cadrul Open Clinic– te poți înscrie prin mail la madalinaiuliatimofte@gmail.com sau direct prin mesaj la numărul de telefon 0744520120.
Calendar – Poți alege dintre următoarele posibilități:
Luni, 2 septembrie – de la ora 19 la 20Marți, 3 septembrie – de la ora 10 la 11Marți, 3 septembrie – de la ora 12 la 13Marți, 3 septembrie – de la ora 19 la 20Miercuri, 4 septembrie – de la ora 19 la 20Joi, 5 septembrie – de la ora 10 la 11Joi, 5 septembrie – de la ora 12 la 13Joi, 5 septembrie – de la ora 19 la 20Vineri, 6 septembrie – de la ora 10 la 11Vineri, 6 septembrie – de la ora 19 la 20
Alege opțiunea cea mai bună pentru tine și dă-mi de știre. Vei primi un mail de confirmare pentru programarea făcută.
Te rog să mă anunți din timp dacă ai făcut o programare și nu mai poți participa.
Întâlnirile din Open Clinic au loc online pe Zoom.